De 9 vuistregels voor een gezond gebouw

Mensen die in duurzaam gecertificeerde gebouwen werken voeren cognitieve taken beter uit en hebben een betere nachtrust dan degenen die in niet duurzame gebouwen werken. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard University zo meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

In tien gebouwen in vijf verschillende steden onderzochten de wetenschappers gebouwaspecten, zoals verlichting, thermisch comfort, luchtkwaliteit, ventilatie, geluid en vocht. Om na te gaan wat de effecten van deze aspecten op de werknemers zijn monitorden de onderzoekers de gezondheidsdata van 24 proefpersonen. Dit deden ze aan de hand van cognitieve testen en data uit wearables.

Uit de testen bleek dat de proefpersonen die in groene gebouwen werkten, tot 26 procent hoger

scoorden op de cognitieve

functietest dan de proefpersonen die niet in groene gebouwen werkten. Verder hadden de proefpersonen in groene gebouwen 30 procent minder symptomen van het 'sick building'-syndrome en was hun slaapkwaliteit 6 procent hoger dan de mensen die niet in duurzame gebouwen werkten.

De Amerikaanse universiteit heeft naar aanleiding van voorgaande wetenschappelijke onderzoeken negen vuistregels voor een gezond gebouw ontwikkeld:

#Duurzaamvastgoed #duurzaamheid #gezondegebouwen #luchtkwaliteit

Who's Behind The Blog
Recommanded Reading
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow "THIS JUST IN"
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black