Nieuw kantoor in Hoofddorp krijgt WELL- en LEED-certificaat


Komende zomer start in Hoofddorp de bouw van het nieuw hoofdkantoor van het sportmerk Asics. Dit gebouw moet gaan voldoen aan de certificeringen WELL Gold en LEED Gold. De realisatie staat gepland voor medio 2018.

Dit meldt ontwikkelaar Red Company. Het behalen van de WELL-certificering moet gebeuren door te richten op een gezond binnenklimaat en een comfortabele, gevarieerde werkomgeving. Zo worden de werkvloeren van ieder zo’n 2.800 m2 ruim opgezet en kolomvrij. Deze werkvloeren zijn georganiseerd rond een ruim en licht atrium. Dit atrium gaat verder over een podium, vergaderruimtes en fitnessvoorzieningen beschikken. Daarnaast zorgt het ontwerpteam ervoor dat het gebouw zuinig omgaat met energie en water.

Duurzaam en smart building

Vanuit dit nieuwe pand van in het totaal 11.100 m2 wil Asics haar verwachte groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika faciliteren. Red Company geldt als ontwikkelaar van dit gebouw, dat een ontwerp is van Powerhouse Company. Verder zorgt DVP voor de technische coördinatie, waarbij ze samenwerkt met Deerns voor de installaties, de duurzaamheid en het smart-buildingconcept, met IMd voor de constructie en met DGMR voor de bouwfysica. CBRE ondersteunt en adviseert Asics in het realisatieproces voor hun nieuwe hoofdkantoor. Beeld: Piktorial

#Leed #Wellcertified #wellbuildingstandard #duurzaamheid

Who's Behind The Blog
Recommanded Reading
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow "THIS JUST IN"
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black