Verbeter de werkomgeving en maak gebruik van Biophilia


De natuur is overal om ons heen. Bomen, lucht, wind, dieren in het wild en water zijn onderdelen van het buitenleven die we elke dag ervaren. Toch brengen de meesten van ons de meeste tijd binnenshuis door, omringd door beton en glas, weg van de natuurlijke elementen die ons allemaal verbinden.

Door ons te verkiezen om binnen te werken, hebben we onszelf, misschien onbewust, onthouden van dingen die ons niet alleen gezonder, maar ook productiever zouden maken. Studies tonen aan dat de natuur ons ten goede komt. Deze voordelen, die belangrijk zijn voor een beter bestaan, drijven organisaties ertoe biofilisch ontwerp op te nemen in hun ruimtes. Biofilia Biofiel ontwerp of ook wel biophilic design is afgeleid van de term 'biofilia', wat 'liefde voor het leven' betekent, en werd 35 jaar geleden gemainstreamed door de Amerikaanse bioloog en naturalist Edward O. Wilson.

Wilson geloofde dat mensen een aangeboren verlangen hebben om verbonden te zijn met de natuur. Het biofiel ontwerp is de toepassing van deze verbinding in onze leef- en werkruimtes door de integratie van natuurlijke elementen.

Hoe komt het biofiel ontwerp ons ten goede?

We zien dat ontwikkeling en technologie ons verder van de natuur verwijderd en daarmee ons vermogen om te herstellen bij stress verminderd. Diepgaand onderzoek van de afgelopen decennia toont aan dat het biofiel ontwerp een positieve invloed heeft op ons leven. Welzijn Uit onderzoek naar omgevingspsychologie blijkt dat verbondenheid met de natuur een adaptieve menselijke functie is die psychologische restauratie mogelijk maakt en ondersteunt. Zichtbare verbindingen met de natuur kunnen de stressniveaus verminderen, en volgens een onderzoek van kantoorpersoneel in Europa kan het welzijn met 15% toenemen wanneer mensen werken in een omgeving die is geïntegreerd met natuurlijke elementen. Het is van cruciaal belang om dat nu aan te pakken, omdat mensen steeds meer positieve invloeden op hun gezondheid en welzijn zoeken in alle aspecten van hun leven. De prestaties van medewerkers zijn direct gekoppeld; gezond welbevinden kan de tevredenheid, creativiteit, teamwork en productiviteit verhogen, wat allemaal van invloed is op de bedrijfsresultaten. Creativiteit Creativiteit hangt vaak af van het geheugen, dat wordt verbeterd door blootstelling aan de natuur. De algemene hersenfunctie is van cruciaal belang voor het verlagen van stress, wat ook kan worden bereikt door tijd in de natuur door te brengen. Stress wordt vaak geassocieerd met mentale blokkades. Zonder deze blokken bloeit creativiteit. Productiviteit Het zou geen verrassing moeten zijn dat het welzijn, de aandacht en de creativiteit van een individu recht evenredig zijn met de productiviteit; wanneer een of alle toenemen, neemt ook de productiviteit toe. Deze aspecten kunnen tegelijkertijd worden verhoogd door biofiele ontwerpen te implementeren.

Implementatie is eenvoudiger dan je denkt Kleine biofiele veranderingen kunnen in bijna elke ruimte worden aangebracht, zelfs met een beperkt budget.

Je kunt biofilie al introduceren door bijvoorbeeld gebruik te maken van geïnspireerde patronen en texturen. Kies eens wat sneller voor een houten of stenen vloer, ga voor wandbekleding, speciale architectonische details of zet eens wat meer planten in de werkomgeving! Implementatie is vaak toegankelijker dan je denkt! Licht De meesten van ons hebben voldoende licht nodig om te werken, en toch is het grootste deel van het licht dat we gebruiken onnatuurlijk. Vensters die natuurlijk licht binnenlaten, kunnen een aanzienlijke, positieve invloed hebben op de ruimte. Zorg dat iedere medewerker toegang heeft tot natuurlijk licht. Dit geeft niet alleen een ruimtelijker gevoel, het verbetert ook de gemoedstoestand en het welzijn van de medewerker. Als de ramen beperkt zijn, moet uw ruimte gescheiden worden. Het gebruik van modulaire wanden kan ruimtes verdelen en natuurlijk licht doorlaten.

Bron: https://facilityexecutive.com/2018/08/improving-business-the-biophilic-way/

#biophilia #groenegebouwen #gezondegebouwen #duurzamvastgoed #biophilie

Who's Behind The Blog
Recommanded Reading
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow "THIS JUST IN"
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black