Benieuwd naar het ideale kantoor? Zo ziet het eruit!

Japke-d. Bouma onderzoekt hoe je gelukkig wordt op je werk dit doet hij o.a. door het geven van tips via @Japked op Twitter.

Volgens Japke-d wordt er van alles beweerd. ''Over de ‘open kantoortuin’ – een kantoor waarin kantoortijgers in een grote open ruimte worden losgelaten op flexplekken in plaats van in een kantoor met aparte kamers en eigen bureaus. Is het nou gezond of niet, om in zo’n omgeving te werken?''

Japke-d sprak vorige maand met Wim Pullen, directeur van het Center for People and Buildings. Zijn instituut onderzoekt samen met de TU Delft hoe de inrichting en indeling van een kantoorgebouw je werkgeluk kan beïnvloeden.

Volgens Pullen worden er te vaak ongefundeerde claims gedaan door werkgevers en architecten over ‘happy, gezonde en smart buildings’. „Laatst kwam ik zelfs de termen ‘empathische en barmhartige gebouwen’ tegen”, zegt Pullen. „Het meeste daarvan is onzin. Er is nog veel te weinig gefundeerd onderzoek gedaan naar de gezonde werkplek om dergelijke conclusies te kunnen trekken.”

Tot nu. Onlangs rondde zijn eigen instituut een literatuurstudie af waaruit volgens Pullen wél conclusies getrokken kunnen worden. Het is inmiddels aan het wetenschappelijk tijdschrift Environment and Behavior aangeboden. Op grond van die studie stelde ik met Pullen tien ‘eisen’ op waaraan een ‘gezond’ kantoorgebouw moet voldoen.

Welke tien 'eisen' dat zijn? Je leest het hier bij NRC.

#groenegebouwen #hetidealegebouw #DuurzaamVastgoed #kantoortuin

Who's Behind The Blog
Recommanded Reading
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow "THIS JUST IN"
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black